Darmowa dostawa przy zamówieniach powyżej 99 zł
DOLINA NOTECI

DOLINA NOTECI - Superfood cielęcina z jagnięciną 800g

10.30 zł
smak
Ilość
-
+
Za ten produkt otrzymasz 10 pkt
Kod produktu : 5902921303657
Dostępny Dostępny
Szybka wysyłka Szybka wysyłka
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Dostawa 2-3 dni Dostawa 2-3 dni

Mokra karma dla dorosłych psów.

Bezzbożowa karma dla psów o wysokiej zawartości składników odżywczych i właściwościach dietoprofilaktycznych. W jej składzie, opracowanym przez specjalistów w zakresie żywienia zwierząt jest aż 80% mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego (cielęcina 45%, jagnięcina 35%). Mokra karma uzupełniona jest świeżymi owocami oraz całkowicie naturalnymi suplementami diety takimi jak np. omułek nowozelandzki czy wodorosty morskie, zawierającymi cenne substancje korzystnie działające na kondycję i samopoczucie czworonoga. Karma została poddana jedynie niezbędnej obróbce termicznej, aby przy zagwarantowaniu jej bezpieczeństwa mikrobiologicznego zachować w niej jak najwięcej wartości odżywczych. Produkt oparty jest na wyjątkowych gatunkach mięsa takich jak:

Jagnięcina – bladoróżowe mięso o delikatnych włóknach. Dzięki zawartości tłuszczu śródmięśniowego, który nie rozpuszcza się pod wpływem obróbki termicznej, jest niezwykle soczyste. Jego walory wynikają ze sposobu żywienia jagniąt – karmionych przede wszystkim mlekiem, paszami zielonymi i trawą oraz aktywności fizycznej – hodowle owiec zlokalizowane są przede wszystkim w czystych ekologicznie regionach, na górskich halach. Jagnięcina dostarcza wysokiej jakości hipoalergicznego białka – polecana jest więc szczególnie w przypadku psów skłonnych do uczuleń pokarmowych. Zawiera też witaminy z grupy B, mikro- i makroelementy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a także wielonienasycone kwasy tłuszczowe n-6 i n-3 w korzystnych proporcjach. Jest też źródłem L-karnityny – zwiększającej wydolność organizmu oraz kwasu orotowego, wykazującego działanie antynowotworowe – zawiera go aż 30 razy więcej niż np. wieprzowina czy drób.

Cielęcina - łatwostrawne, miękkie mięso o kruchej strukturze ze znikomą ilością tłuszczu śródmięśniowego, bogatego w tkankę łączną, będącą źródłem kolagenu - wpływającego m.in. na elastyczność skóry i stawów. Wyjątkowe właściwości tego mięsa wynikają w dużej mierze ze sposobu żywienia cieląt - karmione są one głównie mlekiem. Cielęcina zalecana jest w żywieniu dietetycznym. Zawiera dużo białka i jednocześnie mało tłuszczu. Jest bogata w witaminy z grupy B, przede wszystkim witaminę B1 - niezbędną dla zachowania zdrowia układu nerwowego i krążeniowo-naczyniowego oraz B12 - uczestniczącą w tworzeniu i regeneracji czerwonych krwinek, a ponadto zapobiegające anemii żelazo i utrzymujący w dobrej formie układ kostny fosfor.

Pokaż więcej

cielęcina 45% (płuca, wątroba, serca, mięso 5%, żołądki), jagnięcina 35% (mięso 15%, wątroba, żołądki, płuca), rosół, groszek 2%, banan 1,5%, substancje mineralne, gruszka 1%, marchew 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacha
Dodatki dietetyczne: Witamina D3 - 450 IU, Witamina E - 40 mg, Cynk (tlenek cynku, uwodniony chelat aminokwasowy) — 49,5 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) — 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) - 0,3 mg, Selen organiczny wytwarzany przez szczep S

Białko surowe – 11%, tłuszcz surowy – 7,5%, popiół surowy – 2%, włókno surowe – 0,8%, wilgotność – 76%, wapń – 0,3%, fosfor – 0,25%.